10 υπέροχοι πίνακες ζωγραφικής που αποτυπώνουν την αγάπη

Τι είναι η αγάπη και πώς απεικονίζεται στην τέχνη; Η αγάπη είναι κάτι παραπάνω από παραφροσύνη και χαρά μεθυστική, είναι ένα τσουνάμι συγκρουόμενων συναισθημάτων και οι σύντροφοί μας γίνονται ο βράχος που κρατιόμαστε για να παραμείνουμε ζωντανοί.

Οι δέκα πίνακες ζωγραφικής που ακολουθούν θα σας οδηγήσουν σε ένα οικείο ταξίδι, οπότε ας χαθούμε σε αυτό το συναίσθημα που έχει τη δύναμη να διαλύσει την ψυχή μας σε ένα εκατομμύριο κομμάτια.

Ψευδαίσθηση
Όλα ξεκινούν με τον ενθουσιασμό. Είναι εκείνη η χαρούμενη εποχή που οι ουρανοί είναι διαρκώς μπλε και το φως απαλό και βυθίζεστε στις δυνατότητες της αγάπης. Αυτοί οι πίνακες δείχνουν την ομορφιά των στιγμών που θα γίνουν το θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομείται η ερωτική σχέση.

1.”Η πορεία του έρωτα – Ερωτικά γράμματα” – Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ (1771 – 1772)

2.”Κήπος με ζευγάρια που φλερτάρουν: η πλατεία του Σεν-Πιέρ” – Βίνσεντ βαν Γκογκ (1887)

Στοργή
Μόλις οι αυταπάτες δώσουν τη θέση τους στην πραγματικότητα, η στοργή ακολουθεί. Είναι αυτές οι ώρες νωρίς το πρωί που μπαίνετε στο κρεβάτι και νιώθετε τη ζεστή παρουσία του αγαπημένου σώματος δίπλα στο δικό σας. Είναι ένα βαθύ συναίσθημα με βαθιές ρίζες, που είναι δύσκολο να ξεριζωθεί.

3. “Ζεύγος στο κρεβάτι” – Τουλούζ Λοτρέκ (1892)

4. “Οι εραστές” – Πάμπλο Πικάσο (1923)

Πάθος
Η απόλαυση και η έκσταση βρίσκονται πάντα εκεί στο φόντο. Οι παρακάτω πίνακες δείχνουν εκείνες τις θερμές στιγμές, όπου ξεχνάμε πού είμαστε και ποιοι είμαστε και το μόνο που περιμένουμε είναι αυτή η αγκαλιά.

5. “Οι εραστές” – Έγκον Σίλε (1909)

6. “Ο ύπνος” – Γκυστάβ Κουρμπέ (1866)

Ανασφάλεια
Στη φάση αυτού του κύκλου τα πράγματα σκοτεινιάζουν. Σε μια σχέση εδραιωμένη στην καρδιά μας είναι πιθανό να βιώσουμε στιγμές αβεβαιότητας και ανασφάλειας. Δεν έχει σημασία αν η σχέση βρίσκεται σε άνθιση ή κατάρρευση, εδώ είναι ο φόβος πως η αλλαγή επίκειται και ότι η αγάπη μπορεί να ξεθωριάσει στο μέλλον.

7. “Γυναίκα ακουμπισμένη στους αγκώνες της” – Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ (1875 – 1885)

8. “Ποτέ πια” – Πωλ Γκωγκέν (1897)

Απώλεια
Όποιος είπε ότι η αγάπη διαρκεί για πάντα έπεσε σε πλάνη. Ακόμα και στις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης συμβαίνει κάτι που καταλήγει να σκοτώσει το ειδύλλιο, να προκαλέσει το τέλος ή ένα καινούργιο ερωτικό ενδιαφέρον. Εδώ βλέπουμε την απώλεια και τη θλίψη στο μεγαλείο τους.

9. “Ο αποχαιρετισμός: Τηλέμαχος και Εύχαρις” – Ζακ-Λουί Νταβίντ (1818)

10. “Μελαγχολία” – Ένβαρτ Μουνκ (1894)

Αγάπη δεν σημαίνει μόνο ευτυχία και στοργή, όπως μπορείτε να δείτε, είναι μια πορεία με ανατροπές. Αυτοί οι πίνακες μας δείχνουν ότι ένα από τα ουσιαστικότερα χαρακτηριστικά μας ως είδος είναι η ικανότητά μας να εμπειραθούμε το φαινόμενο της αγάπης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κλείσιμο
Κλείσιμο
Sign in
Κλείσιμο
Καλάθι (0)

Άδειο καλάθι Κανένα προϊόν στο καλάθι.


Γλώσσα